Autor: Triin Tabur • 23. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesnäärmevähk levib üha enam

Eesnäärme pahaloomuline kasvaja on Eesti meestel kopsuvähi järel teine kõige sagedasem kasvaja. Sellesse haigestumine kasvab kiires tempos. Kuigi ametlikud andmed veel puuduvad, võib arvata, et juba eelmisel aastal ületas esmadiagnoosiga juhtude arv 1000 piiri.

Eesnäärmevähirisk suureneb mehe vananedes kiiresti. Ameerika andmetel diagnoositakse eesnäärmevähk ühel mehel kuuest, aga õnneks vaid üks mees 33st sureb eesnäärmevähki. Seega on osa eesnäärmevähkidest varjatud kuluga ega ohusta otseselt mehe elu. Samas võib mõni vähijuhtum, eriti noorematel meestel, olla väga agressiivne.

Asjaolu, et haiguse kulg on erinev, põhjustab vastuolulist suhtumist eesnäärmevähi käsitlustes.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099