Autor: Kärt Blumberg • 30. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Patsiendid tahavad perearstide hindamises osaleda

Peagi võib iga patsient internetist vaadata, kui kõrgelt on tema perearsti hinnatud. Samas on patsiendid rahulolematud sellega, et nemad ise ei saa hindamises osaleda, kirjutab Eesti Päevaleht.

Patsientide esindusühingu juht Pille Ilves ütles, et sageli näevad patsiendid ja arstid kvaliteeti erinevalt ning selle hindamise alused ei pruugi olla nende jaoks samad, mistõttu peavad sellised hindamised olema sõltumatud ning tehtud teenuse tarbijate poolt, mida on kogutud anonüümselt sõltumatute uurijate poolt.

"Kui arstid ise hindavad oma teenuse kvaliteeti, siis mina ei ruttaks selle alusel kedagi välja praakima või soodsamaid lepinguid sõlmima," märkis Ilves, kelle meelest on samuti oluline paika panna indikaatorid, mille alusel kvaliteeti hinnatakse ning need ei saa kindlasti olla ainult arstide endi poolt seatud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708