Autor: Kärt Blumberg • 2. oktoober 2009
Ainult tellijatele

Uued prepaardid on Tasigna ja Sorbisterit

1. oktoobrist soodusravimite loetellu lisandunud preparaatidest täiesti uued on Dagmar Rüütli sõnul Tasigna (toimeaine nilotiniib), mis on mõeldud kroonilise leukeemia haigetele, ja Sorbisterit (polüstüreensulfonaat), mida hakkavad tarvitama kroonilise neerupuudulikkusega haiged.

Juba varem teiste tootjate poolt turustatud ravimitest võiks sotsiaalministeeriumi ravimipoliitika juhi Dagmar Rüüli hinnangul nimetada oluliselt odavama hinnaga toimeainet klopidogreel (prepaaraat Trombex), mis vähendab verehüübivust, ning mükofenoolhapet, mida kasutatakse organite siirdamise järel, vahendas ERR Uudised.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708