Autor: Kärt Blumberg • 2. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued prepaardid on Tasigna ja Sorbisterit

1. oktoobrist soodusravimite loetellu lisandunud preparaatidest täiesti uued on Dagmar Rüütli sõnul Tasigna (toimeaine nilotiniib), mis on mõeldud kroonilise leukeemia haigetele, ja Sorbisterit (polüstüreensulfonaat), mida hakkavad tarvitama kroonilise neerupuudulikkusega haiged.

Juba varem teiste tootjate poolt turustatud ravimitest võiks sotsiaalministeeriumi ravimipoliitika juhi Dagmar Rüüli hinnangul nimetada oluliselt odavama hinnaga toimeainet klopidogreel (prepaaraat Trombex), mis vähendab verehüübivust, ning mükofenoolhapet, mida kasutatakse organite siirdamise järel, vahendas ERR Uudised.

Soodusravimite hulgas on näiteks Alzheimeri tõve ravim, seeninfektsioonide, kõrgvererõhu, vere kolesteroolitaseme alandamise, rinnavähi- ning glaukoomiravim.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099