Autor: Kärt Blumberg • 9. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspert: Eestil tasub kokaiini tulekuks valmis olla

Kuigi Eestis on kokaiini tarbimine Lääne-Euroopaga võrreldes pea olematu, tasub meil selle meelemürgi tulekuks valmis olla, rääkis Paul Griffiths eelmisel nädalal värske aastaraporti avaldanud Euroopa narkoseirekeskusest (EMCDDA).

Keskuse epidemioloogia, narkokuritegevuse ja narkootiliste ainete turgude üksuse juhataja Griffithsi sõnul sisenes kokaiin kõigepealt Suurbritannia ja Hispaania ergutite turule, tõustes Suurbritannia inimeste eelistustes üsna ruttu amfetamiini asemel esikohale. Sama toimub praegu Hispaanias, vahendas Tarbija24.

Samuti valitseb seaduspärasus, et kui mingis riigis on palju metamfetamiini, siis ei pruugi seal olla eriti kohta kokaiinile, ja vastupidi. Erinevad ergutid võivad täita turul sama kohta. Eestis on pigem amfetamiini kasutamise traditsioon, samuti on meil tõsine probleem heroiiniga ja võrreldes teiste Euroopa riikidega laiemalt levinud vabaajanarkootikumide tarvitamine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099