2. detsember 2009
Ainult tellijatele

Sonoendoskoop uurib täpsemalt

Kui tavapärane kõhukoopa ultraheliuuring toimub läbi kõhuseina kehapinnal asetseva UH-anduri abil, siis endoskoopilise ultraheli (UH) korral on andur paigaldatud gastroskoobi tippu – see viiakse söögitorru, makku ja sealt edasi peensoolde. Tegemist on sonoendoskoopiaga.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla gastroenteroloog Mart Eisen märkis, et protseduuri ainuke puudus ilmneb seedetrakti valendiku ahenemiste korral – kasvaja tõttu kitsenenud söögitorust ei pääse 12millimeetrise läbimõõduga UH-endoskoop lihtsalt läbi. Aga sellega arstid oma jonni ei jäta. Nad võtavad appi UH-minisondi, mille läbimõõt on 2 mm – selle saab juhtida gastroskoobi biopsiakanali kaudu söögitorru ning ahenemise põhjuse ikkagi kindlaks teha.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708