Autor: Siret Trull • 6. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta Arst: heaks kirurgiks saadakse kogemusega

Aasta Arstiks 2009 valitud Põhja-Eesti Regionaalhaigla neurokirurg Rein Viilu usub, et heaks neurokirurgiks saadakse kogemusega.

Rein Viilu on PERHis töötanud 32 aastat, neist 29 aastat neorokirurgina. Ülikoolis õppis Viilu neuroloogiat ning asus kohe pärast lõpetamist tööle regionaalhaiglasse, kus töötas esialgu kiirabiarsti ja anestesioloogina närvikirurgia osakonnas. Kujunemine neurokirurgiks tuli töö käigus õppimisega. Teadmiste ja oskuste põhibaas ongi tema sõnul tulnud aastatega, ainult raamatutarkusega kirurgias hakkama ei saaks. Pidevalt juurde õppima peab aga sellegipoolest, et olla kursis uuenenud tehniliste võimaluste ja diagnostikaga.

Aasta Arsti tiitel tuli Rein Viilule meeldiva üllatusena. Viilu sõnul on tema suhe patsientidega alati hea olnud. „Neurokirurgias on saavutus raske tulema ja teinekord asjad nii ei lähe nagu ootused antud ja pandud,“ tõdes Viilu. Rõõmu teeb tema sõnul aga iga leevendust saanud patsient.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099