Autor: Kärt Blumberg • 19. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiik: sihtasutus oli mõnes mõttes käsutäitja

E-Tervise SA juhi Madis Tiigi sõnul tehti e-tervise infosüsteemiga seotud raha jagamise otsuseid peamiselt sotsiaalministeeriumis ning sihtasutus oli nende otsuste vahendaja.

"Tolles ahelas oli E-Tervise sihtasutus mõnes mõttes käsutäitja," rääkis Tiik ja lisas, et hangete läbiviimisel lähtusid nemad 2007-2009 aastal oma tolle hetke teadmistest.

"Riigihangete Amet viis läbi oma regulaarset kontrolli ja selle käigus leiti meie tegevuses puudusi. Nad leidsid, et me oleksime pidanud tegema teistmoodi, kui tollal tegime," sõnas Tiik.Ta tunnistab, et sai ühe hankega seoses trahvi Riigihangete Ametlit, kuid ei olnud nõus nimetama trahvisummat ega üldse teemat lähemalt kommenteerima. Trahvi saades oli ta küll mõelnud, et vaidlustab selle kohtus, kuid kuna kohtukulud oleks ta pidanud oma taskust maksma ning protsess oleks võinud väga pikale venida, loobus ta sellest mõttest.Ühtlasi avaldas Tiik pahameelt E-Tervise teemaliste artiklite üle.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099