Autor: Siret Trull • 6. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalda: järelevalve võiks rangem olla küll

Eesti Perearstide Seltsi juhatuse esinaise Ruth Kalda sõnul tuleks patsiendi tervisele kahju tekitanud arst koheselt töölt kõrvaldada.

«Kui perearsti tegevuse läbi tõesti kahju sünnib, siis peaks olema võimalus ta koheselt töölt kõrvaldada, kuni tuleb lõplik otsus, kas ta võib erialast tööd jätkata või mitte,» rääkis Kalda Postimees.ee´le.

Samas ei olnud näiteks kolmapäevases "Pealtnägijas" ilmsiks tulnud juhtum perearst Sergei Šikoviga tema sõnul seotud mitte arsti erialase pädevuse küsimusega, vaid inimese isiklike probleemidega ning sellisel juhul tuleb hoolega kaaluda, kas on vajalik arst töökõlbmatuks tunnistada või on muid lahendusi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099