Autor: Siret Trull • 8. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pevkur: töötajate tervis peab olema kaitstud ka masu ajal

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on lisaks tööpuudusega võitlemisele hädavajalik tegeleda ka töötavate inimeste tervisekaitse ja töökohtade ohutusega. Seejuures on oluline just tööst põhjustatud tervisekahjustuste, tööõnnetuste ja kutsehaigestumiste ärahoidmine.

„Loodan tööandjate mõistvale suhtumisele ja arusaamisele, et vaatamata rasketele majandusoludele on äärmiselt oluline ka töötajate tervis ning tööohutus. Töötajate tervise hoidmine nõuab erilist tähelepanu nii traditsiooniliste töövormide kui töölepinguseadusega loodud uute võimaluste (renditöö, kodutöö, paindlik tööaeg) valguses,“ ütles minister.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur kinnitas Töötervishoiu ja tööohutuse strateegia 2010-2013 koos selle juurde kuuluva tegevuskavaga. Dokument määratleb Eesti töökeskkonna arengusuunad lähitulevikus. Strateegia koostamisel on arvesse võetud nii Eesti Rahvastiku Tervise Arengukavas 2008-2020 püstitatud eesmärke kui Euroopa Liidu töötervishoiu ja tööohutuse strateegiat aastateks 2007–2012.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099