Autor: Siret Trull • 10. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium: vaidluskomisjon pikendaks menetlemise aega

Sotsiaalministeerium ei pea mõistlikuks luua haldusjõuga komisjoni tervishoiuteenuste kvaliteedi hindamiseks, sest see võib kokkuvõttes osutuda kulukamaks ning patsiendi vaidluste aega hoopis pikendada.

Sotsiaalministeeriumi tervishoiupoliitika juht Heli Paluste tõi välja, et ei saa välistada, et pärast vaidlust sellises kohtuvälises komisjonis pöördub inimene ikka edasi kohtusse. «Seega nõuaks kahju hüvitamise menetlus patsiendilt kohtumenetlusega võrreldes vähem aega üksnes juhtudel, kui kumbki pool vaidluskomisjoni otsust kohtusse edasi ei kaeba. Vastasel juhul vaidluse koguaeg patsiendi jaoks mitte ei lühene, vaid hoopis pikeneb,» rääkis Paluste Tarbija24le.

Sellise probleemiga on praegu näiteks silmitsi Leedu, kes just sellel põhjusel kaaluvad oma tervishoiuministeeriumi juures asuva analoogilise vaidluskomisjoni kaotamist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708