Autor: Triin Tabur • 23. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium uut patsiendi vahekohut ei poolda

Sotsiaalministeerium andis äsja teada, et ei pea mõistlikuks luua eraldi patsientidele arstiabi osutamisel tekitatud kahju hüvitamise kohtuväline kord, mida sügisel taotles patsientide esindusühing.

Oma ettepanekus taotles patsientide esindusühingu üks juhte Pille Ilves, et sotsiaalministeerium töötaks välja patsientidele tervishoiuteenuse osutamisel tekititatud kahju hüvitamise kohtuvälise korra. See aitab Eestil järgida Euroopa Liidu direktiivis „Patsiendiõiguste kohaldamise kohta piiriüleses tervishoius“ sätestatut ja seab Eesti patsiendid võrdsesse olukorda teiste ELi liikmesriikide patsientidega hüvitise kohtuvälise taotlemise mõttes, argumenteeris Ilves.

Juhindudes analoogiast liikluskindlustuse seadusega, soovitas ühing asutada garantiifondi, mis täidab tervishoiuteenuse osutamisega kahju tekitanud isiku kindlustusandja kohustusi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099