Autor: Kadi Heinsalu • 18. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ITK laiendas PAPtesti sihtgruppi noorematele naistele

Ida-Tallinna Keskhaiglal jaanuaris alanud kampaania, millega kutsutakse emakakalevavähi skriiningule tavapärasest nooremaid naisi, alates 25aastaseid on juba toonud uusi testijaid lisaks tavapärasele kutsega saabunud naistele.

Kampaanias kutsutakse alates 25aastaseid naisi ise pöörduma testi tegema, mitte ei saadeta neile koju tavapäraselt kirja. Emakakaelavähi sõeluuringule kutsutakse kirjade kaudu haigekassa poolt tänavu 1955., 1960., 1965., 1970., 1975. ja 1980. aastal sündinud ravikindlustatud naised, kellele pole mullu PAP-testi tehtud. Nooremad, st 30aastased (sündinud 1980. aastal) saavad kutse alles septembris-oktoobris.

"PAP-testi kampaania tulemusel on juba pöördunud meie haigla naistenõuandlasse tavapärasest rohkem oma tervisele tähelepanu pööravaid noori naisi," kinnitas haigla turundusspetsialist Kristi Kuura.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099