Autor: Triin Tabur • 21. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välismaal õppijatel on õigus Eesti ravikindlustusele

Sankt-Peterburgis raskelt vigastada saanud ja praegu seal ravil viibiv Milana Kaštanova ravi võib jätkuda Eestis, kui tema seisund paraneb ja arstid selleks loa annavad.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on igal ravikindlustusega Eesti kodanikul õigus saada ravi oma kodumaal. „Välismaal õppivad üliõpilased säilitavad Eesti ravikindlustuse, kui nad esitavad Haigekassale igal õppeaastal sellekohase tõendi ülikoolist,“ ütles minister.

„Eesti arstid ja haiglad on valmis Milanat ravima, kui pere seda soovib ja Peterburi arstid lubavad ta Eestisse tuua. Iga kodanik on meie riigi jaoks tähtis ja tema tervis peab olema hoitud,“ lisas Pevkur.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099