Autor: Triin Tabur • 23. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ebaseaduslik visiiditasu võib tuua trahvi

Haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel kinnitas, et peale Merelahe juhtumit rohkem teateid perearstikeskuste seadusevastastest visiiditasudest nendeni jõudnud ei ole. Haigekassale seni peavalu tekitanud keskustega on jõutud üksmeelele, sest lepingu rikkumine võib kaasa tuua rahalise karistuse.

"Kaebusi on ikka tulnud, aga enamus neist on olnud anonüümsed ning tulnud infotelefonile või meilitsi," kinnitas haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel. Kuna kaebused on olnud anonüümsed, ei ole haigekassal neid eraldi registreerinud või nende üle statistikat pidanud.

Koppeli sõnul käis haigekassa usaldusarst möödunud nädala reedel Merelahe PAKis kohapeal väidetavat seaduserikkumist kontrollimas. "Haldustasu kehtestamise teadet reedese seisuga enam väljas ei olnud," lisas ta. Pärast seda ei ole keskuse kohta käivaid kaebusi haigekassale rohkem enam tulnud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708