Autor: Triin Tabur • 26. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolga: Töötud kapist välja! Nähtavaks!

Elame üleüldisel kapist väljatulemise ajal. Kapist ei tule välja mitte ainult homod, nagu arvatakse, vaid see käib erinevate inimeste kohta. Nii kutsus haridusminister Tõnis Lukas isegi ühiskonnaõpetuse õpetajaid üles kapist välja tulema. Meediast on läbi jooksnud mõte, et Läti presidendi Valdis Zatlersiga seotud skandaal sunnib arste kapist välja tulema. Kapist tulevad välja profisportlased. Soome suusaäss Mikä Myllylä teatas äkki, et kasutas dopingut.

Miks homod, ühiskonnaõpetuse õpetajad, arstid ja isegi suusatajad tulevad kapist välja? Kas ei ole parem olla tähelepandamatu vaikne homo, õpetaja, arst või suusataja? Nii on kaua aega arvanud ka töötud, kes on olnud meie ühiskonna nähtamatud häbelikud hiirekesed.

16. veebruar 2010 aga läheb ajalukku päevana, kus Tallinna töötud tulid tuhandete viisi välja, et kandideerida 400 sotsiaalsele töökohale. On sümboolne, et end avalikustati just lauluväljakul, mis seondub eestluse hoidmisega. Paljusid šokeeris, et töötud ilmutasid end pühas kohas. Nii mõnigi mõtles vaikselt, et parem olnuks, kui üritus toimunuks kusagil äärelinnas, Lasnamäel või Saku suurhallis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099