Autor: Violetta Riidas • 1. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algavaid auke ravib geel ja laser

Ka Eestis saab algavaid hambaauke ravida puurimata, vaid geeli ja laseri abil.

Spetsiaalne kaariese diagnostika laser võimaldab määratleda hambakaariese olemasolu ning ravida algavaid hambaauke spetsiaalse Icon puurimisvaba meetodiga. Spetsiaalne geel peatab hambaaugu arenemise ning hammas säilib puutumatuna. Protseduur on kiire ega vaja tuimestamist.

CityMed Instituudi peaarsti Meeme Mõttuse sõnul seisneb süsteemi eelis selles, et algavate hambaaukude areng peatatakse, ning täidetakse spetsiaalse valguskõvastuva geelitaolise imbuva materjaliga. Hammas säilib tervena, töö on kiire, ei vaja puurimist ega tuimastamist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708