Autor: Triin Tabur • 27. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hüdrogeel verejooksu peatamiseks

Ameerikas asuva Marylandi Ülikooli teadlased lõid uue sünteetilise geeli, mis koosneb veest ja kiulisest polümeerist - akrüülamiidist. See on võimeline organismis aktiviseerima proteiini, mis vastutab vere hüübimise eest.

Uus hüdrogeel takistab verevoolu sügavast haavast mõne minutiga.

"Selle võib lihtsalt haava pinnale kanda," selgitas üks uudistoote loojatest biomeditsiini insener Brendan Casey. Tema sõnul algasid uue tehnoloogia uuringud juba 2007. aastal. Geeli esmaesitus leiab aga aset sel nädalal Ameerika Keemiaseltsi sügiskohtumisel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099