Autor: Violetta Riidas • 9. märts 2010
Ainult tellijatele

Danilov: kalleid tehnoloogiaid hakkab jälgima töögrupp

Eesti tervishoiu jätkusuutlikkuse raportis soovitati haigekassal jälgida terasemalt haiglate investeeringute efektiivsust.

Haigekassa juhi Hannes Danilovi sõnul mõeldi selle all kallite tehnoloogiate riikliku koordineerimise sisseviimist. „Et nende ostmisega ei oleks nii, et ostetakse kallist tehnoloogiat, mida tegelikult ei ole vaja. Kallis tehnoloogia on alati huvitav asi ja temaga ravimine huvitavam, kui ilma temata ravimine,“ kommenteeris Danilov. Oma ettekandes raporti esitlemise konverentsil rääkis ta, et näiteks kompuutertomograafi kasutatakse vaid 1/3 mahust ja insuldi puhul ei tehta neid uuringuid piisavalt. Ta lisas, et sellest on ka varem juttu olnud ja ta usub, et haigekassa jõuab peatselt sinnani, et kallite tehnoloogiate ostmist ja kasutamist hakkab jälgima tsentraalne grupp inimesi.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708