Autor: Kadi Heinsalu • 9. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Digiretsepti lagi: 30 000 retsepti kuue tunniga

Digiretsepti tõrkumise põhjus võib olla selles, et süsteem suudab maksimaalselt läbi lasta 30 000 retsepti 6 tunni jooksul. Kui intensiivne koormus langeb lühemale ajaperioodile, võibki tekkida tõrge, selgitas sotsiaalministeeriumi esindaja.

Lisaks teistele arutab digiretseptiga seonduvat täna õhtul Tallinna arstide liidu volikogu oma koosolekul, kutsutud apteegi esindaja ja haigekassa esindajana digiretsepti üks vedajaid Erki Laidmäe, teatas Tallinna perearst Eero Merilind. Ka tema eelistab praegu pigem oodata, kuni tõrked on kadunud ja süsteem kindel, ja jätkab pigem paberretseptide väljakirjutamist.

Sel nädalal on sotsiaalministeerium teatanud püsivatest probleemidest digiretseptiga, mis peaksid lahenema esmaspäevaks 15. märtsiks. Praegu käib sotsiaalministeeriumi teatel menetlus, et vigade ja tõrgete põhjuseid leida. Ei Microlink Eestit ega ühtegi muud firmat, kes on olnud digisüsteemi väljatöötamise juures, trahvitud ei ole, lisas esindaja.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099