Autor: Kadi Heinsalu • 11. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti jääb esialgu ELi tervishoiusüsteemi uuringust välja

Euroopa Liit toetab uuringu läbiviimist, mille eesmärgiks on analüüsida liikmesriikide tervishoiusüsteemide toimimist. Eestit esimese ringi riikide nimekirjast ei leia.

Esialgu hõlmatakse 3,99 miljonit eurot (62 mln krooni) maksvasse uuringusse 7 liikmesriiki (Soome, Ungari, Itaalia, Holland, Norra, Rootsi ja Ühendkuningriik (Šotimaa)), kuid järgneva nelja aasta jooksul loodetakse osalejate ringi laiendada. Uuringut koordineerib Soome tervise ja heaolu instituut.

Käivitatav uuring on jätk aastal 2007 Euroopa Komisjoni tervise ja tarbijate peadirektoraadi poolt läbi viidud küsitlusele, mis analüüsis Euroopa elanike huvi saada tervishoiuteenuseid teistes liikmesriikides. Küsitluse raames selgus, et 89% Euroopa Liidu „vanade liikmesriikide“ kodanikest ning 59% „uute liikmesriikide“ kodanikest olid rahul tervishoiuteenustega, mida pakutakse nende elukohariigis. Seega erines vanade ja uute liikmesriikide kodanike rahulolu kohalike tervishoiuteenustega oluliselt.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099