Autor: Kadi Heinsalu • 12. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nycomed: geneerikud peaksid toetama uute ravimite hüvitamist

Ravimitootja Nycomed toetab sotsiaalministeeriumi ja haigekassa suunda eelistada geneerilisi odavamaid ravimeid, kui vabanev raha suunataks uute efektiivsete ravimite soodustamiseks.

Nycomed SEFA ASi meditsiini- ja registreerimisosakonna juht Tambet Orrin ütles, et geneeriliste ravimite eelistamine on õigustatud, kui riigi vaatenurgast lähtuda. "Vabanev raha tuleks suunata aga uute efektiivsete ravimite kompenseerimisele," lisas ta. Orrin lisas, et geneeriliste ravimite eest tuleb tasuda õiglast hinda, kuid Eestis pole see alati nii, st hind on kallis. Eesti on väike ja ravimite valik on väiksem, kõik suured kompaniid pole siin esindatud. "Geneeriline asendus ei tööta nii hästi kui peaks," sõnas Orrin.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708