Autor: Siret Trull • 15. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearstid ei taha koduvisiite teha

Kuigi perearstil on kohustus teha koduvisiite, üritab osa neist sellest kõrvale hiilida, soovitades vastavalt juhtumile haigel kiirabi kutsuda või ise hakkama saada.

«See, et perearstid ei taha koduvisiite teha, on väga suur probleem,» rääkis Anne Veskimeister Eesti patsientide esindusühingust ajalehele Pealinn. Ometi on perearstid sotsiaalministri kinnitatud tööjuhendi järgi kohustatud oma nimistu patsientidele koduvisiite tegema, kui selleks on näidustus.

Veskimeistri sõnul on sellele vaatamata tulnud neile hulk kaebusi perearstide kohta, kes keelduvad koduvisiidist. Ta toob näite: «Perearst keeldus 38-kraadise palavikuga, köhiva raseda naise juurde minemast. Kuna naine tundis ennast väga halvasti, läks ta kõrge palavikuga haigla erakorralise meditsiini osakonna vastuvõttu. Lõpuks tehti röntgen, diagnoosiks oli kopsupõletik.»

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099