Autor: Siret Trull • 23. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rotarix´ist leiti teise viiruse DNA-d

Rotarix’i müügiloa hoidja GlaxoSmithKline Biologicals teavitas Euroopa Ravimiametit (EMA), et vaktsiini Rotarix partiidest on tuvastatud PVC-1 viiruse (sigade tsirkoviirus tüüp 1, porcine circovirus type 1) DNA-d. Viirust PVC-1 esineb sageli toiduainetes, nt lihas, ja ei ole teada, et see viirus põhjustaks loomadel või inimestel haigusi.

Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee (CHMP) esmane hinnang on, et need andmed ei viita ohule inimeste tervisele. Teise viiruse DNA-d ei tohiks siiski vaktsiinis esineda ning EMA nõudis müügiloa hoidjalt lisaandmeid, teatas Ravimiamet.

EMA kaalub asja koostöös teiste ravimiametitega, samuti on küsimus arutusel inimravimite komitee vaktsiinitöögrupi koosolekul 23.-24. märtsil ja inimravimite komitee koosolekul 25. märtsil.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099