Autor: Kärt Blumberg • 10. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muudatus ravimiseaduses sööb apteekrite raha

Apteekreid on ärevile ajanud ravimiseadusesse lõpuks tehtud muudatus, mis pidi neile tööisu ja kasumi tagasi tooma. Arvudesse süvenedes avastasid nad aga, et pankrotioht pole apteekide kohalt kaugeltki minema pühitud.

Ravimiseaduse muudatus, mille valmimist on apteekrid aastaid oodanud, jõuab järgmisel nädalal riigikogusse. Apteekrite jaoks on oluline punkt, mis ütleb, kui suur võib olla ravimi juurdehindlus ehk kui palju võivad nad kasumit teenida. Vajadusele see küsimus lahendada on varem viidanud ka õiguskantsler, kirjutas Postimees.

Tartu OÜ AKOS E-apteegi juhataja Tea Siimon märkis, et apteekrite tulu on kogu aeg vähenenud ja töömaht ainult kasvanud. Siimon kaebas sotsiaalministeeriumi riigivastutuse seaduse alusel 2008. aasta lõpus kohtusse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099