Autor: Violetta Riidas • 13. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Digiretseptile tõmmati pidurit

Tänasel korralisel arstide, apteekrite ja sotsiaalministeeriumi esindajate koosolekul otsustati, et lähima kuu jooksul kirjutavad arstid esimese valikuna paberretsepte. Seda seni, kuni koormus retseptikeskuses normaliseerub.

Haigekassa juhi Hannes Danilovi sõnul jõuti täna kompromissini. „Kõigepealt toimub praegu süsteemi korrastamine ehk võimsuse lisamine arendusfirmade poolt ja me arvame, et kuskil lähikuudel suudame võimsust veidike lisada,“ ütles Danilov. Ta lisas, et kindlasti ei tekita see veel olukorda, et takistusi enam ei tule ei palga ega pensionipäevadel või mõnel muul põhjusel. „Seetõttu antakse ka arstidele soovitus, et esimese valikuna kirjutada välja paberretsept, et vähendada koormust. Kui arstide poolt koormus väheneb, siis on kindel, et inimesed saavad apteegist ravimid kätte,“ tõi Danilov välja tänase olulisima otsuse.

Enam vähem jäi tänase koosviibimisega rahule ka Apteekrite Liidu juht Kai Kimmel. „Jõudsime läbi raskuste võrdlemisi normaalse lahenduseni. Esialgu me lihtsalt palume arstidel digiretsepte väga intensiivselt mitte kirjutada kuni umbes kuu aega. Kuu aja jooksul tuleb mingi parem lahendus. Süsteem saab kiirust juurde ja siis vaatame, mis edasi saab. Aga vähemalt 2-3 nädalat soovitame arstidel mitte kirjutada uusi digiretsepte,“ rääkis Kimmel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708