Autor: Violetta Riidas • 16. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Psühhiaatriahaiglad on ülerahvastatud

Psühhiaatriakliinikutes on tänavu kevadel nii palju patsiente, et kasutusele on tulnud võtta välivoodid. Järjest enam aga vajavad psühhiaatrilist abi lapsed, kelle hulk on masu ajal haiglates kolmekordistunud.

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) psühhiaatriakliiniku juhataja Kaire Aadamsoo sõnul on psühhiaatrias keeruline see, et väga raske on midagi planeerida – kui inimene juba psühhiaatriasse pöördub, on tal kohe abi vaja. Plaanilised järjekorrad aga ulatuvad nii PERHis kui ka Lääne-Tallinna Keskhaigla psühhiaatriakliinikus juunisse, kirjutas Tarbija24

PERHi kliinikus on 216 voodit ja tavaliselt on ööpäevas 211 haiget. Eile hommikul oli seal aga 218 patsienti ja välivoodite kasutamine tavaline – suitsiidsete mõtetega inimene tuleb haiglasse võtta kohe, mitte kahe kuu pärast.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099