Autor: Violetta Riidas • 16. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsis asuti võitlusse võltsravimitega

Rootsi apteekides katsetatakse edukalt uut tehnoloogiat, mis võimaldab efektiivselt võidelda võltsravimite vastu.

Kahedimensiooniline (2D) ribakoodi süsteem, mis on saanud toetuse ka Euroopa ravimitööstuste poolt, võimaldab ravimite jaemüüjatel kontrollida toote autentsust, säilivustähtaega ja turult tagasi kutsumise aspekti. Apteekrid, ravimitootjad ning Euroopa Ravimitootjate Ühendus on ühisel seisukohal, et tehnoloogia võimaldab võltsitud ravimid turult kõrvale tõrjuda ning seeläbi kaitsta paremini tarbijate tervist.

David Brennan, AstraZeneca tegevjuht ütles, et pilootprojekt annab alust loota, et uue süsteemi näol on tegu proportsionaalse ja kulutõhusa süsteemiga ravimiturvalisuse suurendamiseks. "Võltsitud ravimid on suureks ohuks patsientide tervisele ning me soovime olla kindlad, et isik saab iga kord ehtsa ravimpreparaadi," ütles Brennan.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708