5. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Illegaalsed retseptiravimid turult

Meditsiiniuudistel õnnestus aprillis turult osta kuus retsepti alusel väljastatavat ravimit ning üks ravim, mida Eestis legaalselt ei müüdagi.

Paari ravimi koostist uurinud Eesti Farmatseutide Liidu juhatuse esinaise Lilian Ruubeni analüüs näitas, et Analgini tabletid sisaldasid toimeainet 500 mg ehk sellises koguses, nagu pakendil kirjas oli. Ortofeni tabletid toimeainet (diklofenak) ei sisaldanud ega vastanud seega ka nõuetele.

Antibiootikume polnud Lilian Ruubenil koguseliselt analüüsida võimalik, kuid antibiootikum, mis pidi sisaldama doksütsükliini, seda tõenäoliselt kas ei sisaldanud või sisaldas väheses koguses, kuna samastamiskatsel selle olemasolu preparaadis tuvastada ei õnnestunud. Salve Synaflan ja Prednisolon ning Diasolini-nimelisi tablette Ruuben ei analüüsinud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099