26. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

JUPITERi uuring lisas ravimile uue näidustuse

Eesti ravimiamet kinnitas ravimile Crestor (rosuvastatiin) näidustuse kardiovaskulaarsete tüsistuste ennetamise kohta. Näidustus põhineb ulatuslikul JUPITERi (In the Justification for the Use of Statins in Primary Prevention) uuringul.

JUPITER oli esimene suuremahuline randomiseeritud elulemusuuring, kus hinnati statiinravi mõju kardio shy;vasku shy;laarhaiguste esmases preventsioonis patsientidel, kelle suurenenud kardiovaskulaarne risk tulenes tõusnud ultrasensitiivse CRV tasemest, teatas ravimi tootja AstraZeneca.

Patsiente jälgiti keskmiselt pea kaks aastat

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099