Autor: Siret Trull • 18. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Nõukogu soovitab välja töötada heade juhtimistavade raamistiku

Võttes arvesse muuhulgas Maailma Terviseorganisatsiooni poolt Tallinnas vastu võetud hartas toodut võttis Euroopa Nõukogu ministrite komitee hiljaaegu vastu soovituse, mille kohaselt peaksid liikmesriigid välja töötama tervisesüsteemi väärtustepõhise heade juhtimistavade raamistiku.

Soovituses tuuakse kuus valdkonda, mida raamistik peaks käsitlema. Valdkondadeks on õiguslik regulatsioon, heade juhtimistavade käitumiskoodeksite edendamine, heade juhtimistavade järelevalve, huvide konfliktide lahendamine, pettuse ja korruptsiooniga tegelemine ning tervisevaldkonnas tegevate isikute harimine. Soovituse lisas on antud heade juhtimistavade üldine raamistik, asjakohase järelevalve läbi viimise põhiprintsiibid ning heade juhtimistavade hindamise maatriks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708