Autor: Kärt Blumberg • 26. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sepping: sisearstid on poolenisti geriaatrid

Arvestades elanikkonna vananemist on sisearstid poolenisti geriaatrid ning hooldusravi voodite lisandumine haiglale annaks võimaluse paigutada suur osa eakatest patsientidest mitte lühiajaliselt siseosakonda vaid pikaajaliselt neile sobivamale raviprofiilile, leidis Rakvere haigla juht Rain Sepping.

TÜ Kliinikumi tänavusel kevadkonverentsil esinenud Rakvare haigla juht Rain Sepping tõi näiteid patsientide vanuselisest struktuurist haigla erinevates osakondades. Nende andmete järgi on tõusnud üle 65aastaste patsientide osakaal haigla sisehaiguste osakonnas viimase kümne aastaga, alates 2000. aastast 50%lt 65%le, mida on Seppingu sõnul muljetavaldavalt palju.

"Koos hooldusravi osakaaluga kasvab loomulikult ka kõigi teiste sotsiaalteenuste vajadus. Kuid me ei peaks seda vaatama nõrkuse või puudusena, vaid võimalusena meie jaoks," leidis Sepping.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099