Autor: Triin Tabur • 12. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pevkur: vastuolu ravimitootjate ja arstide suhetes on raske leida

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles, et seni, kuni arst lähtub raviviisi ja ravimite valikul patsiendi huvidest ja võimalustest, ta ravimifirmade makstud koolitustes suurt ohtu ei näe.

«Eks küsitavusi sõltumatuse koha pealt muidugi tekib,» möönis minister. Kuid ta lubas, et ministeerium tugevdab järelevalvet arstide tegevuse üle. Selle tarvis on kehtestatud toimeainepõhine ravimi väljakirjutamine ja nõue apteekritele pakkuda odavaimat ravimit, kirjutas Postimees.

Kui digiretsepti süsteem korralikult tööle hakkab, saab ka senisest paremini ravimite väljakirjutamist kontrollida, lubas Pevkur. Ja kui mõne arsti puhul ilmneb, et ta kirjutab liiga palju ühte või mitut ravimit, siis saab temalt aru pärida.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099