Autor: Violetta Riidas • 22. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sule: Võlaõigusseaduse muudatuse mõju on hoomamatu

Eesti Haiglate Liidu juht Urmas Sule on veendunud, et ameerika stiilis süsteem, kus kõik on kõigiga lõpuks kohtus, ei sobi Eestile.

Hetkel on Riigikogu menetluses Riigi ringhäälinguseaduse, kriminaalmenetluse seaduse, tsiviilkohtumenetluse seadustiku ja võlaõigusseaduse muutmise seaduse eelnõu. Nimetatud dokument on seni avalikku tähelepanu pälvinud eelkõige diskussiooni tõttu ajakirjandusvabaduse piirangute osas. Samas, nagu enamusele väga pika nimega ja paljusid eluvaldkondi (sageli varjatult) puudutavate seaduspakettide puhul kombeks on eelnõu vahest mõjukamgi osa hoopistükkis jäänud piisava tähelepanuta. See puudutab Võlaõigusseaduse (VÕS) planeeritavaid muudatusi. VÕS-i tahetakse muuta moel, mis pööraks pea peale mittevaraliste kahjude hüvitamise täna kehtivad põhimõtted. Selline lähenemisviis võib aga tähendada tulevikus väga suuri katmata kohustusi paljudele erinevates eluvaldkondades tegutsevatele ettevõtetele s. h. tervishoiuasutustele ja seeläbi kogu tervisesektorile.

Rõhutan! Tegemist on ülimalt keerulise teemaga, kuna mittevaralist kahju võib väga mitmeti tõlgendada ja mõõta. Kuid see pole veel kõik. Lisaks tahetakse kompensatsiooni suurus panna sõltuma isiku majanduslikust seisundist, mis veelgi suurendab tulevikumõjude hoomatamatust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099