Autor: Kärt Blumberg • 30. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tükk šokolaadi on sama kasulik kui pool tundi sportimist

Kõrge vererõhu all kannatavate inimeste südameinfarkti risk väheneb tervenisti 22 protsendi võrra, kui nad viie aasta jooksul söövad nädalas tahvli šokolaadi.

Šokolaad sisaldab flavonoolide nimelisi antioksüdante, mis parandavad peaaju verevarustust ja alandavad seeläbi vererõhku. Eriti rohkelt leidub flavonoide tumedas, suure kakaosisaldusega šokolaadis, kirjutas Telegraph, vahendas Tarbija24.

Adelaide’i Ülikooli teaduri Karin Riedi juhtimisel analüüsisid uurijad põhjalikult aastatel 1955-2009 sadade katsealustega tehtud 15 teadustööd, mis käsitlesid šokolaadi ja kakao mõju tervisele. Selgus, et tervenisti viiel protsendil katsealustest oli šokolaadi söömisest abi liiga kõrge vererõhu langetamisel. Normaaset vererõhku šokolaadi tarbimine ei mõjutanud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099