Autor: Violetta Riidas • 30. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novaator: Šokolaadisõbrad on kõhnemad

California ülikooli teadlaste uurimistulemused võivad purustada üldlevinud arvamuse, et regulaarne šokolaadi söömine teeb paksuks.

Ajakirjas Archives of Internal Medicine avaldatud uuring näitas, et šokolaadiga regulaarselt maiustavad täiskasvanud on tegelikult teistest kõhnemad.

Uuringu autoritel leidus julgust püstitada hüpotees, et korrapärasest, kuid mõõdukast šokolaadi tarbimisest võib organism saada neutraalse kalorikoguse. Teisisõnu tähendab see, et šokolaadi tagasihoidlikes kogustes söömisest tulenev positiivne mõju ainevahetusele võib vähendada iga tarbitud kalori kohta ladestatava rasva hulka ning seetõttu lisakalorite mõju kehakaalule enam-vähem nullida.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099