Autor: Kadi Heinsalu • 20. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õiguskantsler tegi üllatusvisiidi PERHi psühhiaatriaosakonda

Õiguskantsleri nõunik viis 09.07.2010 läbi etteteatamata kontrollkäigu SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla psühhiaatriakliiniku 5. osakonda. Külastuse kirjalikus kokkuvõttes soovitatakse haiglale rida tegevusi patsientide olukorra parandamiseks.

Täna õiguskantsleri kodulehele üles pandud kontrollkäigu kokkuvõttes kirjeldatakse, et 5. osakonnas ravitakse erinevaid ägedate psüühikahäirete all kannatavaid patsiente, kes tervise paranemisel jätkavad ravi teistes osakondades. Tegemist on kinnise osakonnaga, kus kohaldatakse ka tahtest olenematut ravi. Kontrollkäigul osales eksperdina psühhiaater. Kontrollkäik viidi läbi vahetult enne öörahu saabumist.

Osakonnas on 34 haigekassa poolt rahastatavat ravikohta, millest 17 asuvad meeste sektsioonis ja 17 naiste sektsioonis. Kontrollkäigu läbiviimise ajal viibis osakonna naiste sektsioonis 21 ravialust ja meeste sektsioonis 15 ravialust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099