Autor: Violetta Riidas • 30. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narkolaost puudu vaid 7 kilo aineid

Inventuur Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi (EKEI) laos tõi välja puudujäägid narkoainete käitlemisel, sealhulgas laoarvestuses, hoiutingimustes, pakendamismeetodites ning nende ainete hävitamiste läbiviimisel.

"Selge on see, et senine laoarvestus oli sedavõrd ohtliku aine osas täiesti ebapiisav juba aastaid," ütles EKEI direktor Üllar Lanno ERR Uudistele.

"Alates narkolao loomises kohtuekspertiisi- ja kriminalistikakeskuse (KEKK) juurde 1997. aastal, on suur hulk dokumentatsiooni vigane – eksitud on ekspertiisiakti numbrite ja aastatega, narkoaine kogustega ning nende säilitamise ja hävitamise andmetega," tõdes Lanno.Üle 10 aasta toimunud protsess ja puudulik dokumentatsioon muutis omakorda väga keeruliseks laoseisu hindamise. "Nii oletati esialgses raportis, mille andmed ka meedias ennatlikult avaldati, et narkootilise aine puudujääk võiks olla 91,08 kilogrammi. Õnneks võime täna kindlalt öelda, et see ei vasta tõele – algandmete ülekontrollimisel ja ekspertidega täpsustamisel selgus, et tegelikult ei suudeta seletust leida seitsme kilogrammi narkootilise aine asukohale," märkis Lanno.Lanno lisas, et kuna selle 13 aasta jooksul, mil narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ladu tegutsenud on, ei ole teadaolevalt tehtud seal ühtegi inventuuri ning seetõttu on juba lähteandmed, mille alusel laoseisu hinnati igal juhul kaheldavad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099