Autor: Violetta Riidas • 2. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaltsiumitabletid lisavad infarkte

Kaltsiumit sisaldavate toidulisandite tarvitamine võib lisada südameinfarkti riski, väidab värske uuring.

British Medical Journalis avaldatud uuringus leiti, et kaltsiumilisandeid söövate inimeste infarktirisk on tervelt 30% suurem kui neil, kes kaltsiumipreparaate ei tarvita. Suur-Britannia, USA ja Uus-Meremaa koostööna valminud uuringus vaadeldi 12 000 üle 40 aasta vanust inimest, vahendas Mediuutiset.

Vähemalt 500 mg kaltsiumit ööpäevas lisaks söövate meeste ja naiste infarktirisk suurenes kaltsiumi tüübist ja katsealuste vanusest sõltumata. Neil, kelle toit sisaldas juba loomulikult palju kaltsiumi, infarktirisk ei kasvanud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708