Autor: Kadi Heinsalu • 3. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elavhõbedaga kraadiklaasi müük varsti keelatud

Riigikogu võttis täna menetlusse seaduseelnõu, millega eurodirektiiviga ühtlustamise eesmärgil keelatakse elavhõbedasisaldusega termomeetrite müük, samas kasutada tohib neid edasi.

Seaduse jõustudes peab elavhõbedaga kraadiklaasid müügilt korjama 1. jaanuarist 2011. aastal. Eesti on viivitanud selle nõude täitmisega, ELis on vastav nõue kehtinud eelmise aasta aprillist.

Meditsiiniseadme seaduse muutmise seaduse eelnõuga viiakse meditsiiniseadme seadus vastavusse Euroopa Liidu õigusega, sätestatakse isikute ohutuse ja tervise kaitse eesmärgil teavitamise kohustus potentsiaalselt ohtlike seadmete turul kättesaadavaks tegemisest ja kasutusele võtmisest ning täpsustatakse kliinilise uuringu läbiviimist, seadmele kliinilise hinnangu andmist ja vastutuse sätteid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099