Autor: Kärt Blumberg • 30. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bakter võis Mainzi kliinikusse sattuda transportimisel

Mainzi kliiniku surmajuhtumil on selgunud uus tõde: imikute toidusegusse sattus bakter katkise pudeli tõttu. Seega nakatus tilgutivedelik ilmselt juba teel kliinikusse, mitte haigla apteegis.

Kui seni arvati, et bakter sattus imikute tilgutisse Mainzi Ülikooli kliiniku apteegis toidu kokkusegamisel, siis nüüd on selline arvamus pea peale pööratud. Esimesed mikrobioloogilised uurimised kinnitasid, et kolme beebi surma põhjustanud tilgutisegu nakatus bakteriga ilmselt juba transportimisel, vahendas Postimees Spiegel-Online`i.

Prokuratuuri sõnul ei saa apteegi töötajaid süüdistada. Ka tervishoiueksperdi Martin Exneri sõnul oli kliiniku apteegis kõik korras ning hügieeniga probleeme pole.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708