Autor: Kärt Blumberg • 5. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oomega-3 rasvhapete lisamine margariinile ei kaitse südant

Näib, et margariin, millele on lisatud oomega-3 rasvhappeid, ei aita südameataki läbi teinud vanemaealistel inimestel vältida järgmist atakki või südameriket.

Sellisele järelduse jõuti uuringu käigus, milles osales 4837 südameataki üle elanud inimest vanuses 60–80 eluaastat, kes määrisid suure oomega-3 rasvhapete sisaldusega margariini leivale enam kui 40 kuu jooksul, vahendab Tarbija24.

Uuringu lõpuks oli 14 protsenti katseisikutest olenemata tarbitud margariinisordist elanud üle ka teise südamerikke, mis hõlmas südameatakke, sealhulgas surmaga lõppevaid, ja kirurgilisi sekkumisi, näiteks angioplastikat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099