Autor: Kärt Blumberg • 5. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Oomega-3 rasvhapete lisamine margariinile ei kaitse südant
Näib, et margariin, millele on lisatud
oomega-3 rasvhappeid, ei aita südameataki läbi teinud vanemaealistel inimestel
vältida järgmist atakki või südameriket.
Sellisele järelduse jõuti uuringu käigus, milles osales 4837 südameataki üle elanud inimest vanuses 60–80 eluaastat, kes määrisid suure oomega-3 rasvhapete sisaldusega margariini leivale enam kui 40 kuu jooksul, vahendab Tarbija24.
Uuringu lõpuks oli 14 protsenti katseisikutest olenemata tarbitud margariinisordist elanud üle ka teise südamerikke, mis hõlmas südameatakke, sealhulgas surmaga lõppevaid, ja kirurgilisi sekkumisi, näiteks angioplastikat.