• 05.09.10, 14:58
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Oomega-3 rasvhapete lisamine margariinile ei kaitse südant

Näib, et margariin, millele on lisatud oomega-3 rasvhappeid, ei aita südameataki läbi teinud vanemaealistel inimestel vältida järgmist atakki või südameriket.
Sellisele järelduse jõuti uuringu käigus, milles osales 4837 südameataki üle elanud inimest vanuses 60–80 eluaastat, kes määrisid suure oomega-3 rasvhapete sisaldusega margariini leivale enam kui 40 kuu jooksul, vahendab Tarbija24.

Seotud lood

Uudised
  • 21.03.11, 14:53
Omega-3 rasvhapete puudus tingib depressiivsust
Vähe on teada, kuidas emal esinev asendamatute rasvhapete puudus mõjutab tema järeltulijate tervist. Samas on omega-3 rasvhapete vähesust seostatud paljude erinevate haiguste tekkega.
  • ST
Sisuturundus
  • 27.06.25, 16:26
Kas Euroopa tervishoid suudab ajaga kaasas käia? Uuenduslik ravi vajab kiiremat teed patsientideni
OECD värskes aruandes „Health at a Glance 2024“ prognoositakse, et aastaks 2050 on Euroopa Liidus (EL) üle 65-aastaseid inimesi juba kolmandik elanikkonnast. Kui lisada sellele elustiiliga seotud riskitegurid ja sotsiaalmajanduslikud erinevused, on selge, et Euroopa peab kiiresti ajakohastama oma tervishoiusüsteeme, et parandada patsientide elukvaliteeti.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele