Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Oomega-3 rasvhapete lisamine margariinile ei kaitse südant
Näib, et margariin, millele on lisatud
oomega-3 rasvhappeid, ei aita südameataki läbi teinud vanemaealistel inimestel
vältida järgmist atakki või südameriket.
Sellisele järelduse jõuti uuringu käigus, milles osales 4837 südameataki üle elanud inimest vanuses 60–80 eluaastat, kes määrisid suure oomega-3 rasvhapete sisaldusega margariini leivale enam kui 40 kuu jooksul, vahendab Tarbija24.
Vähe on teada, kuidas emal esinev
asendamatute rasvhapete puudus mõjutab tema järeltulijate tervist. Samas on
omega-3 rasvhapete vähesust seostatud paljude erinevate haiguste tekkega.
OECD värskes aruandes „Health at a Glance 2024“ prognoositakse, et aastaks 2050 on Euroopa Liidus (EL) üle 65-aastaseid inimesi juba kolmandik elanikkonnast. Kui lisada sellele elustiiliga seotud riskitegurid ja sotsiaalmajanduslikud erinevused, on selge, et Euroopa peab kiiresti ajakohastama oma tervishoiusüsteeme, et parandada patsientide elukvaliteeti.