Autor: Violetta Riidas • 9. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindral: 60-70%-il Afganistanist naasnutel on psüühikahäired

Mullu reservi arvatud brigaadikindral Urmas Roosimägi sõnul on 60-70 protsendil Afganistanist tagasi tulnud kaitseväelastel psüühika paigast ära.

Kui riik saatis poisid sõtta, tuleb riigil ka rehabilitatsioonikeskus rajada, rääkis Roosimägi Maalehele. "Praegu on psühholoogid ühes, arstid teises kohas, mistõttu pole nende tegevus koordineeritud," selgitas ta.

"Kuuekümnel-seitsmekümnel protsendil poistest, kes Afganistanist tagasi tulevad, on psüühika paigast ära. Ameeriklastel on selline mõiste nagu Vietnami sündroom, venelastel Tšetšeenia sündroom. Möödub neli-viis aastat ja me hakkame Afganistani sündroomist rääkima," ennustas brigaadikindral.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708