Autor: Violetta Riidas • 9. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luubi all patsiendi toetamine

Teisipäeval, 5. oktoobril algusega kell 10.00 toimub Eesti Rahvusraamatukogu suures konverentsisaalis traditsiooniline Regionaalhaigla sügiskonverents, mis keskendub patsiendi toetamisele.

Sel aastal analüüsitakse tervishoiu arengut ja perspektiive patsiendi seisukohast, fookuses on haigustega toimetuleku eri aspektid. Konverents kannab sel aastal pealkirja „Kui diagnoos loeb aastaid…. Psühhosotsiaalse toe ja palliatiivravi võimalikkusest Eestis“.

Regionaalhaigla IX sügiskonverentsi eesmärk on tõstatada küsimus senisest tõhusama ja ulatuslikuma palliatsioonisüsteemi vajalikkusest ja võimalikkusest Eestis. Konverentsi korraldajad mõistavad palliatsiooni all multidistsiplinaarsete tegevuste kogumit, mida pakutakse patsiendile, tema lähedastele ja meditsiinipersonalile alates hetkest kui tõenduspõhise aktiivraviga ei saa enam tervendada või vältida surma. Konverentsi ettevalmistamise käigus on tõstatatud ka küsimus, kas eutanaasia on palliatsiooni alternatiiviks või vastupidi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099