Autor: Triin Tabur • 23. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suits tungib lastetuppa

Eestis on suitsetajate hulk tasapisi vähenema hakanud, ütleb Tervise Arengu Instituudi suitsetamisest loobumise nõustamise ekspert doktor Tiiu Härm. Teda kurvastab siiski, et sigaretisõltlaste seas on üha enam noori naisi ja lapsi.

Härm räägib juhuse oma nõustamispraktikast, kui vanaemaga koos tuli vastuvõtule kümneaastane poiss, kes oli noorele eale vaatamata juba kogenud suitsetaja: alustanud kuueaastaselt, tegi ta keskmiselt paki suitsu päevas. Sigarette võttis poiss ema ja isa tagant salaja. Laps oli oma harjumuse tõttu õnnetu ega saanud aru, miks ta ei kasva.

Lahja ja ohutu sigarett on vaid müüt

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708