Autor: Triin Tabur • 24. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GSK: Euroopa ja USA ravimiametid on meie ravimite suhtes eri meelt

Ravimifirma GSK meditsiini osakonna direktor Toomas Pruunsild kinnitas, et firma respekteerib EMEA hiljutist otsust rosiglitasooni sisaldavate ravimite müügist kõrvaldamise kohta. Koostöös ravimiametiga tegeletaksegi praegu asjakohase informatsiooni viimisega arstideni ja apteekriteni.

"Tuleb konstanteerida, et rosiglitasooni sisaldavate ravimite Avandia, Avandamet ja Avaglim ohutusandmete analüüsi tulemusena jõudsid Euroopa ravimiamet ja USA ravimiamet erinevatele seisukohtadele," rääkis Pruunsild ja lisas, et USA-s jäävad need ravimid kasutusse senisest enamate piirangutega. Euroopas müügiload peatati.

Eestis on hinnanguliselt 300-400 rosiglitasooni sisaldavate ravimite tarvitajat, kes mõne aja jooksul teistele ravimitele üle viiakse. "Kolmsada patsienti on suhteliselt väike osa kõigist GSK ravimeid ja vaktsiine kasutavatest patsientides," märkis Pruunsild.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099