Autor: Ken Rohelaan • 23. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avandia, Avandameti ja Avaglimi ohutus uurimise all

Euroopa Ravimiamet alustas uut hindamist ka Eestis müüdavatele rosiglitasoonisisaldusega diabeedivastastele ravimitele, teatab Eesti ravimiamet.

Seoses uute andmete avaldamisega käesoleva aasta juunis on Euroopa Ravimiametis (European Medicines Agency, EMA) alustatud uuesti rosiglitasooni sisaldavate diabeedivastaste ravimite (Avandia, Avandamet, Avaglim) kasu ja ravimi kasutamisega kaasnevate kardiovaskulaarsete ohtude suhte hindamist. Kuna neil ravimitel on Euroopa Liidu müügiluba, osaleb ka Eesti ravimiamet EMA aruteludes ning ei vii läbi eraldi hindamist.

Käesoleva hindamise algatas Euroopa Komisjon seoses rosiglitasooni kardiovaskulaarset ohutust käsitlevate uute uuringutulemuste avaldamisega juunis 2010. Hindamine planeeritakse lõpetada ja tulemused avaldada septembris 2010.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099