Autor: Triin Tabur • 27. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lindström: kõigil võiks olla usaldusarst

SL Meediku ravikeskuse üldarst Sven Lindströmi arvates oleks igale patsiendile vaja usaldusarsti, kelle poole alati pöörduda ja kellele saab kõikidest oma muredest rääkida.

„Nagu vanasti oli inimesel kirikuõpetaja ja oma advokaat, kelle juurde alati mindi.” See arst ei pea olema tingimata perearst, vaid ükskõik milline meditsiinilise kõrgharidusega inimene, mõni eriarst või kas või röntgenoloog, lisab Lindström ajakirjas Pulss.

Usalduslik suhe oma arstiga on eriti oluline just meeste puhul. Eesti mees eriti arsti juurde ei kipu ja oma tervisest ei räägi, eriti veel intiimsemat laadi probleemidest. Pidev ärevus ja mure oma tervise pärast tekitavad aga juurde lisaprobleeme, mis võivad viia tõsiste tervisehäireteni nagu organismi hormonaalsed muudatused ja stress.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708