Autor: Triin Tabur • 29. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Beebipillide tootjad patenditülis

Harju Maakohtusse saabus septembri keskel hagiavaldus ravimipatendist tulenevate õiguste rikkumisest hoidumiseks. Konflikti osapoolteks on kaks rasestumisvastaste ravimite esindajat Eestis.

Sotsiaalministeeriumi ravimioskaonna juhtuvspetsialist Katrin Pudersell ütles eile, et tulenevalt ravimitootjate vahelisest patendialasest kohtuvaidlusest on Eestis keelustatud drospirenooni ja etünüülöstradiooli sisaldava ning antud piirhinnagrupis kõige odavama ravimpreparaadi MIDIANA (3mg+0,3mg N21) turustamine.

Vaidluses on vastamisi Richter Gedeon Vegyeszeti Gyar Reszvenytarsasag MIDIANA esindajana ja Bayer Schering Pharma AG hagejana.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099