Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Köögiviljades sisaldub ka tervisele ohtlikke aineid
Kuigi köögivilju loetakse üldiselt
tervislikeks toiduaineteks, võib neis leiduda ka organismile kahjulikke aineid.
Hiljuti Eesti Maaülikooli juures kaitstud doktoritöö juhtis tähelepanu
köögiviljades sisalduvatele nitraatidele, mille liigtarvitamine võib tuua
tõsiseid tervisehäireid.
Nitraatide enda toksilisus on tegelikult suhteliselt madal, kuid nende taandumisproduktid nitritid on kümme-kakskümmend korda toksilisemad. Seetõttu võib pidev nitraatide ja nitritite sattumine organismi põhjustada tervisehäireid ja seda eelkõige väikelastel, kirjutas doktoritöö autor Terje Elias uuringu kokkuvõttes, kirjutas Tarbija24.
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Liitu Meditsiiniuudiste iganädalase uudiskirjaga, et ükski oluline teema valdkonnas ei jääks märkamata.