Ainult tellijatele
Autor: Kärt Blumberg • 7. oktoober 2010
Ainult tellijatele
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Köögiviljades sisaldub ka tervisele ohtlikke aineid

Kuigi köögivilju loetakse üldiselt tervislikeks toiduaineteks, võib neis leiduda ka organismile kahjulikke aineid. Hiljuti Eesti Maaülikooli juures kaitstud doktoritöö juhtis tähelepanu köögiviljades sisalduvatele nitraatidele, mille liigtarvitamine võib tuua tõsiseid tervisehäireid.

Nitraatide enda toksilisus on tegelikult suhteliselt madal, kuid nende taandumisproduktid nitritid on kümme-kakskümmend korda toksilisemad. Seetõttu võib pidev nitraatide ja nitritite sattumine organismi põhjustada tervisehäireid ja seda eelkõige väikelastel, kirjutas doktoritöö autor Terje Elias uuringu kokkuvõttes, kirjutas Tarbija24.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708