Autor: Kärt Blumberg • 7. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pandeemia ajal jäi grippi kümnendik elanikest

Möödunud gripihooaega Eestis iseloomustas tavapäraselt sage ülemiste hingamisteede ägedatesse nakkustesse haigestumine.

Grippi haigestumist esines enim jaanuarist aprillini, kulminatsioon oli märtsis. Kõige rohkem nakatuti Lääne-Virumaal, Põlvamaal ja Jõgevamaal. Samas oli tiheda asustusega Tallinnas ja Narvas haigestumus tunduvalt väiksem.

Jaanuarist märtsini ringles Eestis valdavalt gripiviirus A(H3N2) ning alates märtsist B-gripi viirused. Muudest respiratoorsetest viirustest leiti paragripi-, adeno- ja RS-viiruseid. Vanuse järgi haigestusid sagedamini kuni 15aastased lapsed ja üle 65aastased.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708